Három szexikon színésznő a múltból

Fénykorukban férfiak ezreinek szívét tartották rabságban, sikeresek, utánozhatatlanok és mindenekelőtt rendkívűl vonzóak voltak. Cikkünkben most olyan időtlen dívákat mutatunk be, akik még napjaink szexikonjai között is megállnák helyüket.

Marylin Monroe

Az amerikai színésznőt és szupermodellt senkinek sem kell bemutatni. Rivaldafényben leélt, olykor nehéz sorsa az egész világ számára ismert. Az 1950-es évek bombázó szexszimbóluma volt, aki sokmillió dolláros vagyonra tett szert.

Nehéz gyermekkora után a nagy betűs felnőtt életet gyári munkásként kezdte. A gyárban fedezte fel egy fényképész, aki rábeszélte fotómodell karrierje beindítására. Páratlan szépsége miatt nem sokkal később már színészügynökségek kopogtattak ajtaján. Kisebb visszalépések után, rohamos gyorsasággal indult be pályafutása.

Nyüzsögtek körülötte a sármos férfiak. Kapcsolatai sokszor zátonyra futottak, ezért több házasságot is maga mögött tudhatott. Leghíresebb férje Arthur Miller volt.

Merylin Monroe fiatal korában hunyt el, mégis sikerült beírnia magát a filmipar történelmébe. Olyat alkotott, amely még napjainkban is a popkultúra részéve teszi. Azt mondják, egy személyben testesítette meg az amerikai álmot. Árvaházi gyerekként kezdte, munkásként folytatta és dívaként végezte.

Audrey Hepburn

Belgiumban született, de gyermekkorát a II. világháborús Angliában és Hollandiában töltötte. A háború mellett nagy terhet jelentett számára, hogy édesapja elhagyta a családot. 1945-ben Amszertdamban balettozni kezdett, a tánc egyfajta terápiát jelentett nála.

Nem sokkal később édesanyjával visszaköltöztek Londonba, ahol továbbra is balettezett. Kipróbálta a modellkedést is, de a nagy áttörést számára a musical szereplések jelentették. Néhány kisebb filmes alakítása után pedig amerikai producerek is felfedezték. Első komolyabb filmje a Római vakáció volt.

Karakán vonásaiban élete végéig tükröződött valamiféle ártatlan, kislányos báj, ami vonzotta a férfiakat. Két házasságából két gyermeke is született, egy fiú és egy lány.

Kevesen tudják csak róla, de az ENSZ jószolgálati nagykövete is volt mivel szívén viselte az éhező gyermekek sorsát. Gazdag és élményekkel teli életének betegsége vetett véget, 1993-ban 63 évesen hunyt el.

Ingrid Bergman

Neve talán örökre egybeforrt a Casablanca filmben nyújtott szerepével. Svédországban született és már gyerekkora óta tudatosan készült a színészi pályára. A színi akadémia elvégzése után számos svéd filmben kapott szerepet.

A világhírhez vezető út első állomása 1939-ben az Intermezzo című film angol nyelvű változata volt. Ez a film nyitotta meg Hollywood kapuit Ingrid előtt.

Az 1942-es Casablanca után olyan filmekben játszott, mint például az Akiért a harang szól. 1943-ban már nem csak jelölték, de meg is kapta az Oscar díjat. Ő volt Svédország fényes ajándéka Amerikának.

Mint sok díva, többször is házasodott és négy gyermeke született. Lánya, Isabella szintén színésznő lett. Ingrid Bergman korának művelt, szabadszellemű és karizmatikus asszonya volt. Halhatatlanságát nem lehet tagadni.

Támogató: megnézem

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása