Annak is érdemes egészségbiztosítást kötni, aki rendszeresen sportol

Az egészséges életmódhoz a rendszeres testmozgás is hozzá tartozik, sokan pedig nemcsak mozognak, de egy kedvenc sportágat is kiválasztanak, amit aztán az életmódjukba is beépítenek. A sportsérülés azonban egyáltalán nem ritka, a kezelés pedig hosszadalmas és drága lehet.

Még azok a sportolók és rendszeres testmozgást végzők is megsérülhetnek sportolás közben, akik minden óvintézkedést megtesznek, hogy ez ne történhessen meg. Egy véletlen mozdulat vagy egy rossz lépés, más már is megvan a baj. A kezelés, és persze a rehabilitáció sok időt vehet igénybe, ami miatt akár a munkából is kieshetünk, emiatt pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyorsan, és milyen színvonalon történik az ellátás.

Az állami egészségügyben sokszor nagyon sok időbe telik, mire egyáltalán időponthoz jutunk, ezért sokan inkább magánkórházba mennek, ennek költségei viszont nagyon magasak lehetnek. Az egészségbiztosítás nagyon jó lehetőség, hogy minimalizáljuk a költségeinket.

Drágább lesz a biztosítást, ha rendszeresen sportolunk?

Amikor biztosítást kötünk, akkor a biztosító vagy akár az alkusz cég, aki a legjobb egészségbiztosítást keresi a számunkra rengeteg kérdést tesz fel az egészségünkkel kapcsolatban. Többek között arra is rákérdeznek, hogy űzünk-e valamilyen sportot rendszeresen, illetve élsportolók vagyunk-e. Ezek a tényezők mindenképp befolyásolni fogják a biztosítás árát, hiszen egy élsportoló esetében nagyobb esélye van a sportsérülésnek, mint azoknál, akik nem mozognak rendszeresen, vagy épp hobbi szinten űznek bármilyen mozgásformát.

Jellemzően az élsportolókra külön csomagot hoznak létre a biztosítók, és nem is minden biztosító szerződik le velük. Ha nem vagyunk élsportolók, csak hobbi szinten sportolunk, akkor is magasabb díjra számíthatunk, hiszen ez egy kockázati tényező a biztosítók számára, ugyanakkor nem kizáró tényező. Érdemes tisztázni a biztosító munkatársával, vagy épp az alkusz céggel, hogy milyen biztosítást is keresünk, ők pedig ennek fényében próbálják számunkra a legjobb megoldást megtalálni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása