Stresszmentes költözés? Nem lehetetlen!

A költözés nagy munka, a legtöbben nem is szeretik. Abba a legtöbben be sem gondolnak, hogy egy költözködés még az egészségükre is kihatással lehet. De hogyan?

Azt talán mondanunk sem kell, hogy egy költözködés rengeteg idegeskedéssel jár. Mit hogyan ls hova pakoljunk, ki szedje szét a bútorokat, majd az új helyen ki rakja össze? Mikor húzzuk ki a hűtőt, hogy vigyük át az élelmiszereket?

Ki segít majd a pakolásba, szállításba? Megoldjuk egyedül, vagy be kell vonni a családot és a barátokat? Mennyibe került majd a szállítás, a nagyobb bútorok esetében? Számtalan kérdés, melyekre mind választ kell adni.

A sok stressz pedig nemcsak az idegeinknek nem tesz jót, de más szervrendszerünkre is kihatással lehet. Okozhat migrént, izommerevséget, hányingert, de alvászavarokat is, a lelki panaszokról már nem is beszélve. Jól látszik tehát, hogy a költözés akár még betegséges forrása is lehet, ha túl sokat idegeskedünk.

Persze, ha egy kicsit előre gondolkodunk és tervezünk, megúszhatjuk ezt, és már csak élveznünk kell új otthonunkat.

Akár az egész lakást bedobozolják és átszállítják helyettünk

A költözés leggyakoribb módja, hogy a költöztető vagy fuvarozó cég csak a járművet biztosítja, és átfuvarozza a dolgainkat az egyik helyről a másikra. A csomagolás, pakolás, bútorszétszerelés a mi gondunk. Természetesen ezek a feladatok okozzák a legnagyobb gondot, és emiatt aggódunk a legtöbbet is ilyenkor.

Sokan eleve érzékenyebbek rá, így a költözés számukra egy pánikáradattal ér fel, és nem ritka ilyenkor a szorongás és a pánikroham sem, már ha valaki fogékony ezekre.

Hogy ezt elkerülhessük, érdemes olyan céget keresni, aki megkönnyíti az életünket, és nemcsak a szállítást vállalja, de akár a csomagolást és a pakolást is. Természetesen ennek a szolgáltatásnak magasabb az ára, és előzetes felmérést igényel, de nagyon sok stressztől kímélhet meg minket.

Azokat a dolgokat, amikor mi magunk szeretnénk becsomagolni, megtehetjük mi, a többit pedig rábízhatjuk a szállítókra, mert mindent elintéznek helyettünk. Bedobozolják a holminkat, szétszerelik a bútorokat, sőt, ha igényeljük, az új helyen még össze is szerelik.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása