A jó szex etikettje, avagy ki menjen el elsőnek?

Noha a szexnek kevés írott, de annál több íratlan szabálya van. Ilyen többek között az aktusok során betartott etikett, amit sokan nem ismernek, éppen ezért lehetetlenség betartani. Ha te is ragaszkodnál bizonyos szabályokhoz, vagy éppen ellenkezőleg, már eleged van a szabályokból, akkor érdemes odafigyelned az alábbiakra, hiszen az orgazmust a legtöbb pár képtelen egyszerre elérni, így alapvető problémák alakulhatnak ki az együttlétek során.

A sorrendiség

A sorrendiség két etikai szabályt is felvet a szexen belül. Az egyik a kialakult szokásokhoz köthető, ezáltal nagyon sok pár esik abba a hibába, hogy már kívülről ismerik a másik szokásait, éppen emiatt az ágyban is kialakítanak egy menetrendet, egy szabályrendszert, amelynek köszönhetően minden együttlét olyan lesz, mintha futószalagon történne minden, meglepetések nélkül. Ez nem csak frusztrációt idézhet elő mindkét félben, hanem gyakran a kapcsolat megromlásához is vezethet, egyszóval amennyiben ilyesmit tapasztalunk, érdemes azonnal a tettek mezejére lépni, és tenni valamit a változásért.

A sorrendiség kapcsán az orgazmus elérését is érdemes kiemelni. Nagyon sok nő panaszkodik arra, hogy megengedi párjának azt a luxust, hogy nyugodtan menjen el előbb, így ők konkrétan kielégítetlenül maradnak. A nők ezt azért teszik, mert sokszor hatalmas nyomást éreznek magukon azzal kapcsolatban, hogy partnerüket kielégíthessék, mert ha ez nem történik meg, akkor aggódni kezdenek, magukban keresik a hibát. Ebbe azonban nem szabad beletörődni, méghozzá olyannyira nem, hogy nyugodtan szóvá kell ezt tenni a másik fél előtt, követelni hogy legalább kézzel, vagy egy segédeszközzel juttasson el minket a csúcsra. Sőt mi több, néha követeld, hogy igenis te mehess el elsőnek, méghozzá bármi áron, hiszen neked is szükséged van erre, és ha másként nem megy, nyugodtan nyúlj magadhoz közben.

A jó szex etikettje, avagy ki menjen el elsőnek?

A jó szex etikettje, avagy ki menjen el elsőnek?

A szerencsésebb helyzet

Nyilván egy szexuális aktus akkor lenne a legideálisabb, ha mindkét fél képes lenne egyszerre eljutni az orgazmusig, erre azonban minden alkalommal csak kevesen képesek. Ebből a szempontból optimálisabb, ha a nő élvez el elsőként, hiszen ő még orgazmus után is képes élvezni a szexet, hovatovább akár egy újabb orgazmust is átélhet, ha a férfi utána folytatja az aktust. Ha esetleg nem menne neki, vagy segítsünk rá kézzel, vagy váltsunk pozíciót, hátha a popsink vagy más látványa nagyobb élvezetet jelent számára, és alaposabban beindítja a fantáziáját.

Természetesen minden aktus során törekedni kell arra, hogy mindkét fél egyszerre menjen el. Nagyon sokan azt hiszik, hogy ez lehetetlen, pedig egyáltalán nem az, a legfontosabb, hogy az ágyban is húzzuk a másik agyát, folyamatosan kommunikáljunk, tudjuk hogy hol tart a másik, de segíthetünk is magunknak közben a kezünkkel vagy egy kis extra fantáziálással, netán éppen egy vibrátorral, esetleg más szexuális segédeszközzel, amivel garantáltan mindig ki lehet küszöbölni a tempókülönbségeket.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása