Impotencia a királyi ágyban

Élete során szinte minden férfi megtapasztalja az impotenciát, annak összes kellemetlenségével együtt. A merevedési zavar legtöbb esetben valamilyen szorongásos vagy stresszel teli időszak alatt jelentkezik.

Ugyanakkor számtalan más lelki oka is lehet annak, ha egy férfi nem tud teljesíteni az ágyban. Manapság pedig egyre több szervi rendellenességre is fény derül, mely ilyen problémákat okozhat.

A történelem során az impotencia mindig is fontos problémát jelentett a kapcsolatokban. Az évezredek alatt számtalan módszerrel próbálták kezelni, több-kevesebb sikerrel. Manapság már nem annyira elvárás, hogy a férfi gyermekeket nemzzen, régen azonban teljesen más volt a helyzet. Különösen, ha valamilyen uralkodó családról volt szó. A király és királyné ugyanis nem rendelkezhetett a saját testével és minden, ami a hálószobában történt, állami ügynek számított. Éppen ezért nem meglepő, ha az impotenciát birodalmakat veszélyeztető tényezőként tartották számon.

Csütörtököt mondott királyi férfiasság

Történelmi források számtalan olyan uralkodóról írnak, akik hosszabb vagy rövidebb időn át képtelenek voltak megfelelően teljesíteni az ágyban. Kasztília egyik királya, IV. Henrik impotenciájáról példuául számos anekdota született. Első házasságát nem is sikerült elhálnia, ezért hamarosan elvált az amúgy csodaszép feleségétől.

Az udvari orvos tüzetesen átvizsgálta az uralkodó nemi szervét és megállapította, hogy Henrik képtelen a merevedésre. Ennek ellenére időről-időre különös pletykák láttak napvilágot arról, hogy Henrik valójában egészséges és ágyasai esetében nagyon is jól teljesít. Ám második házassága sem járt sikerrel, annak ellenére, hogy az orvosa minden tőle telhetőt megtett Henrik férfiasságáért.

A rondának tartott király

II. Károly spanyol uralkodó talán még nála is rosszabbul járt. Az ilyen-olyan testi deformitásokkal született és gyengélkedő király, külső megjelenése miatt sem tudott nagy vonzalmat kelteni a nőkben. Állítólag a család belterjes vérvonala is hozzájárult Károly egészségi állapotához. Egyes feljegyzésekben az olvasható, hogy normálisan meg sem tudta rágni az élelt és belső szervei sem működtek jól.

Ráadásul olyan időszakban került trónra, amikor az országának erős kezű uralkodóra lett volna szüksége. Impotenciája miatt azonban nem született gyermeke, így háborús időszak köszöntött Spanyolországra.

A hitvesi kudarctól a forradalomig

Számos forrás említi meg a forradalom hajnalán kivégzett XVI. Lajos francia király nemi szervének problémáját. Felesége, Marie Antoinette botrányos viselkedéséért a későbbi korok egyes történészei szintén király férfiasságát vádolják. Sőt, messzemenő következtetéseikkel odáig jutottak, hogy a forradalom sem robbant volna ki, ha a hitvesi ágyban minden rendben zajlott volna.

Lajos állítólag túl nagy hímvesszővel rendelkezett, míg Marie Antoinette túl kicsi vaginával. Képtelenek voltak tehát kielégíteni egymást. A királynak emellett merevedési zavarai is voltak. Orvosai próbáltak műtétileg segíteni rajta, de ezt Lajos elutasította. Ha hihetünk a beszámolónknak, a pár a házasságot is csak hét évvel később hálta el.

Az udvar ugyan próbálta csitítani az utódlás körüli zajokat, cáfolták példuául Lajos tehetetlenségét, de a gyermektelenség elegendő bizonyítéknak szolgált a nép számára. Végül mégis csak sikerült Marie Antoinette-nek teherbe esni, azonban gyermekük nem volt hosszú életű.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása