Fogyókúra alatt sem kell lemondanod a nassolásról

A fogyókúrára sokan úgy tekintenek, mint egy átmeneti állapotra, valami olyan dologra, aminek köszönhetően gyorsan lefogyunk, hogy aztán utána ismét élvezhessük régi életünket és életmódunkat. Ha mi is így tekintetünk minderre, ne lepődjünk meg, ha nem értünk el eredményt, hiszen a tartós fogyás, illetve súlyunk megtartása csak akkor valósulhat meg, amennyiben életmódként tekintünk a fogyókúrára, és teljes egészében áttérünk az egészséges étkezésre.

Ha így teszünk – akár hisszük, akár nem – még a nassolásról sem kell lemondanunk!

Felejtsük el a chipset

Természetesen el kell fogadnunk, hogy amennyiben egészségesen, plusz kilóktól mentesen akarunk étkezni, akkor bizony le kell mondanunk bizonyos dolgokról. Ilyenek az előre csomagolt nassolnivalók, mint amilyen például a chips is többek között. Noha néha napján – egy hónapban egyszer vagy kétszer – biztosan nem okoz majd problémát, ha fogyasztunk ilyesmiket, de jegyezzük meg, hogy ezekben olyan sok a szénhidrát, a zsír és a nátrium, hogy az semmire sem gyakorol jó hatást, maximum pszichénkre, ám arra is csak addig, amíg esszük.

Akkor mit szabad enni?

Fogyókúra alatt sem kell lemondanod a nassolásról

Fogyókúra alatt sem kell lemondanod a nassolásról

A kérdésre a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk! Sajnálatos, hogy a mai társadalom többsége a finomat a cukrossal és az egészségtelennel azonosítja, holott volt időszak, amikor például a nehezen beszerezhető banán vagy narancs jelentették az igazán különleges csemegéket. Tekintsünk ezekre az egészséges gyümölcsökre most is így, hiszen lényegében nem ételek, mindössze nassolnivalók, amelyekből bármikor és bármennyit fogyaszthatunk, akár egy egész kilóval is egy ültő helyünkben, ha úgy tetszik.

Ha igazán egészséges, és még fogyasztó hatású nassolni való gyümölcsöket vagy zöldségeket keresünk, feltétlenül vegyük be az étrendbe például az avokádót, a sárgarépát, az uborkát és a zellerszárat. Mindegyik tápanyagban gazdag finomság, amelyek fokozzák emésztésünket és anyagcserénket, ezáltal ilyen nasikkal garantáltan csak úgy repkednek majd le rólunk a kilók.

Van valami finomabb is?

Szerencsére nem csak zöldségeket és gyümölcsöket választhatunk abban az esetben, ha ízletes, akár édes nassolásra vágynánk. Ott van például rögtön a zabkása, amiből az emberek valamiért nagyon keveset esznek, holott tejjel, joghurttal vagy egy kis gyümölcssalátával nem csak rendkívül finom, hanem még a szív- és érrendszeri problémák megoldásában is segítséget nyújt, sőt mi több, az emésztést is segíti.

Amennyiben mindenképpen valami csokisabb élvezetre vágyunk, együnk müzli szeleteket! Tartsuk azonban távol magunkat a boltban található müzliktől, azok többsége ugyanis nem valódi müzli, cukor- és szénhidráttartalmuk pedig gyakran még a nagyobb csokoládékkal is vetekednek. Éppen ezért készítsünk magunknak müzlit otthon, például aszalt gyümölcsök, dió, búzapehely, zabpehely, szezámmag, méz és lekvár segítségével. Ezek nem csak nagyon finomak és gyakran édesek lesznek egyben, hanem olyan kiadósak is, hogy akár egy komplett tízórait vagy uzsonnát is kiválthatsz velük, ezzel egyetemben pedig akár több száz kalóriától is megszabadíthatod magadat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása