Okosóra és egészség – lehetséges?

Az egészség és a testmozgás mindig kéz a kézben járnak, egyiket sem tudjuk megszerezni a másik nélkül. Nem véletlen, hogy sokan elmennek futni, mások edzőtermekben képezik magukat, a többiek pedig otthon végzik el a napi mozgáshoz szükséges lépéseket.

Hála a modern technológiának, ma bárki megtanulhat helyesen edzeni, hiszen már nemcsak cikkekben olvashatunk ezekről, hanem videókon és a közösségi médián is segítséget kaphatunk. Vannak olyan fitneszguruk, akik kifejezetten abból élnek, hogy online segítik az embereket a helyes testmozgással.

Azonban vannak olyan esetek, amikor nem merünk túl sokat tornázni. Lehet, hogy olyan egészségügyi problémáink vannak, amiktől elfáradunk, szédülünk, esetleg másfajta fájdalmakkal nézünk szembe. Ilyenkor megeshet, hogy lemondunk az edzésről, és nem is próbálunk javítani a körülményeinken.

Azonban sok kicsi sokra megy, legalábbis így tartja a mondás, és bizony igaza van. Elég, ha kisebb célokat tűzünk ki magunk elé, amivel már javíthatunk az egészségünkön. Legyünk realisták, ne várjunk el többet, mint amennyit el bírunk végezni.

Kövessük nyomon a vérnyomásunkat

A legújabb trendek nemcsak a népszerűségben segítenek, hanem ezeknek a céloknak az elérésében. A modern okosórák úgy vannak kialakítva, hogy szó szerint nyomon kövessék minden lépésünket. Nem csak azt számolják, hogy hány kilométert tettünk meg aznap. hanem beállíthatjuk, hogy rendszeresen figyelje a pulzusunkat is.

Ezáltal, ha sportoláskor veszélyesen megemelkedik, akkor az óra jelezni fog, miközben hogyha a pihenésben hirtelen túl nagyot esik, akkor szintén jelezni fog az óra.

Másik előnye, hogy rezeg a csuklónkon, hogyha hívnak minket, esetleg üzenetet kapunk. Ez az idős személyeknél is jól jöhet. Ha például a nagyszüleink nem szokták meghallani a telefonhívást, akkor egy karkötőnek vagy az órának a segítségével érezhetik a rezgést, így tudni fogják, hogy kerestük őket, mi pedig nem fogunk idegeskedni, hogy most miért nem vették fel a telefont.

A legtöbb okosórán ráadásul már SOS hívást és leadhatunk, ha valami bajunk lenne.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása