Ösztönözd masszázsmedencével rendszeres mozgásra gyermekeidet

A modern társadalom egyik legnagyobb problémája a mai gyerekek függvényében határozottan a túlzott mozgáshiány, illetve a mozgásszegény környezet. Ennek az okát naphosszat lehetne firtatni, ki a világ általános változását állítja középpontba, ki inkább arra fogja, hogy annyi modern kütyü veszi körbe a mai fiatalokat, és annyi iskolai elfoglaltságuk van, hogy egyszerűen nincs idejük vagy energiájuk mozogni.

A mozgásra márpedig szükség van, pláne egy éppen fejlődő szervezetnek, de mivel ők ennek a fontosságát még nem tudják felmérni, ezért a szülő felelőssége az, hogy kvázi belecsempéssze az apróságok mindennapjaiba a rendszeres mozgást.

Mozgasd meg őket masszázsmedencével

Ehhez nagyszerű alternatíva lehet az, hogy otthonunkban rendszeresítünk egy masszázsmedencét, hiszen ezzel nemcsak magunknak teszünk jót – lévén mi is élvezhetjük majd az otthoni wellness előnyeit –, hanem gyermekeinket is észrevétlenül mozgásra kényszeríthetjük általa.

Egy masszázsmedence ugyanis a gyermekek számára nem más, mint maga a megtestesült móka, ezáltal ha be is mennek a medencébe, biztosan nem elernyedve üldögélnek majd, mint a felnőttek, hanem éppen ellenkezőleg: nekilátnak játszadozni, miközben észre sem veszik majd, hogy közben több percen át intenzívebben mozognak, ami nemcsak testmozgás, hanem többek között rekreáció is, hovatovább alvásminőségüket is drasztikusan javíthatja.

Bár a tévé és a számítógép elől ma már nagyon nehéz elcsábítani a gyermekeket, azonban a masszázsmedence bármikor jó alternatívát nyújt, hiszen télen, hideg időben is lehet használni, sőt mi több, közben meghitt és vidám együttlétet garantál testvérek, vagy éppen szülők és gyermekek számára.

Ha másként nem megy, szórd tele játékokkal

Bár a masszázsmedence elsődleges rendeltetése nem az, hogy a gyerekek játszanak benne, ellenben erre is használható, és amennyiben szeretnénk könnyebben becsábítani őket a meleg vízbe, akkor egy percig se gondolkozzunk azon, hogy teleszórjuk a medencét egy halom játékkal.

Persze ügyeljünk a biztonságra is, hogy olyan játékok legyenek, amelyekről nem törhetnek le alkatrészek, és nem tehetnek kárt a jakuzziban, de például néhány kis labdával, pár kis hajócskával, vagy horgászós szettel garantált, hogy semminek és senkinek sem esik majd baja a nagy mókázásban, így alig tudjuk majd kiimádkozni őket a vízből.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása