Sportoljunk a saját otthonunkban

Mi jut eszedbe az utóbbi egy évről? Ha a vírushelyzet, akkor nem vagy egyedül. Bátran kimondhatjuk, hogy az egész világ erről beszél, így könnyen megesik, hogy kezd az idegeinkre menni minden. Ha úgy érzed, hogy feszült vagy, harapós, és nincs kedved semmihez, akkor bizony baj van!

A pandémia a te idegszálaidat is megrángatta kicsit, így minél hamarabb tenni kell ellene.

Sokan nem gondolnák, de a rendszeres testmozgás megoldja a lelki és testi gondokat is. Ha idegesek vagyunk, akkor fél óra mozgással annyira elvonjuk a figyelmünket, hogy teljesen lenyugszunk. Igaz, hogy az edzőtermek a legalkalmasabbak erre, de ma már otthon is kihasználhatjuk a sport előnyeit. Nézzük, hogyan!

Először azt kell letisztázni, hogy nem mindegy a ház vagy a lakás felépítése. A könnyűszerkezetes házak vagy a készházak általában saját kerttel rendelkeznek, ami megkönnyíti a kérdést. A panelban fontos az üres szoba megtalálása, és az is, hogy ne zavarjuk a szomszédokat. Éppen ezért a két életstílust két különböző sportolási lehetőséggel vizsgáljuk meg.

Mozgás kertes házban

Kezdjük a könnyebbel, a kertes házakkal. Nem számít, hogy téglából, vagy inkább könnyűszerkezetből építettük fel álmaink kuckóját, az a fontos, hogy legyen helyünk. A tavasz beálltával sokan a kertet választják, főleg, ha szomszéd nem lát át a kerítésen.

A kert előnye, hogy a természet közelében vagyunk, és egy kis napsütés is érhet minket. Ha kényelmesen akarunk edzeni, akkor szükségünk lesz egy fitnesz szőnyegre, amire rá tudunk ülni, majd feküdni is. A talajgyakorlatok megmozgatják az egész testet, így utána sokkal jobban fogjuk magunkat érezni.

Mozgás panelban

A pilates szőnyeg a panelházakban is fontos szerepet tölt be, hiszen felfogja a lépéseink hangját, így a kedves szomszéd sem fog 10 perc múlva felkopogni. A beltéri edzésnek több előnye is van, hiszen bármikor betehetünk egy online videót, és már csinálhatjuk is a lépéseket.

Igazából nem kell hosszú órákat a szőnyegen tölteni, elég, ha megmozgatjuk a végtagokat és a törzset. A felülések, guggolások és fekvőtámaszok minden porcikánkat megmozgatják majd.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása