Térkő a kertünkben – itt kényelmes és biztonságos a sport

Ha szeretnénk a lakóhelyünket minél otthonosabbá tenni és kényelmesnek nemcsak magunk, de az egész családunk számára, akkor a házon kívüli életet is érdemes figyelembe venni. Ha van kertünk, akkor jó lehet mellé egy terasz, és nem csak annak a területét, de akár a garázs előtti beállót is érdemesebb lehet térkővel leburkolni, mintsem lebetonozni.

A jól kiválasztott térkő szépen kiegészíti a kert és a környező növényzet látványát, nem lóg ki belőle, mint az aszfalt. Az általunk űzött tevékenységek is fontos szempontot jelentenek.

Friss levegő, friss elme és test

A puha talaj ideális a futáshoz, vélik a szakemberek és a sportolók egyaránt. A városban kijelölt, közkedvelt futóhelyeken is nem véletlenül van rekortán, de az erdei utak is remek felületet biztosíthatnak. Ahogy a futáshoz, így más sporttevékenységhez is választhatunk megfelelő térkövet, vagy a testedzésünket igazíthatjuk a térkőhöz és az odakint végzett cselekvéseinkhez.

Míg sokan házon, épületen belül szeretnek edzeni, addig legalább ennyien szeretnek kimenni a friss levegőre, ami főleg a tavasz beköszöntével egészen télig élvezhető. A legelszántabbakat pedig a hó se állítja meg.

Futás

A kertben űzhető sportok

Igaz, nem feltétlenül van mindenkinek akkora kertje, hogy kilométereket tudjon futni benne, más sportokat még elvégezhetünk odakint. A legtöbbet könnyedén megoldhatjuk a térkövön is. Akármit is csinálunk, mindig a legjobb bemelegítéssel kezdeni, ezt szinte bárhol megcsinálhatjuk.

Ezután jöhet akár egy kis aerobik, tollaslabda vagy erősítés, csak arra figyeljünk oda, hogy ne essünk el! Ha van jógaszőnyegünk akkor keresve sem találhatnánk jobb programot, minthogy a kertünkben a kellemes napsütésben megdolgoztassuk a testünk az egész napos munka után és lelazítsunk.

További sportolási lehetőséget biztosít, ha van medencénk a kertünkben, amihez szintén előny a megfelelő térkő burkolat. A legjobb, ha csúszásmenteset választunk, ezzel odafigyelve saját magunk és társaink épségére. Így vízi aerobik vagy úszás után sem kell attól tartanunk, hogy baleset érne minket.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása