Élsport és szerelem

Nincs könnyű helyzetben az, aki élsportolóval esik szerelembe. Gyakran kívülállónak érezhetik magukat a párjuk életében azok, akik a lehető legtávolabb állnak az élsporttól, és mindössze a meccsnézésig vagy megmérettetések figyelemmel követéséig jutnak, ha versenysportról van szó.

Mennyire nehéz vagy könnyű egy párkapcsolat, ha az egyik tag élsportoló – erre keressük a választ ma.

Napirend és szigor

Támogató párként legtöbbször mindent szeretnénk megtenni annak érdekében, hogy élsportoló szerelmünk minél inkább ki tudja hozni magából a maximumot. Érdemes, ha a napirendjét mi magunk is szigorúan kezeljük, csakúgy, mint a versenyeket, megmérettetéseket. Ha mellette állunk a rutin kialakításában és véghezvitelében, biztos, hogy a szabadidőre szánt idő is kellemesebben, romantikusabban telik majd el.

Annak, aki az élsportra tette fel az életét, minden bizonnyal a sport az elsőszámú szerelme, de megértéssel, támogató légkör kialakításával és azzal, hogy mindenben segítjük őt, egy szintre emelkedhetünk a sportra. Jó ötlet minél inkább elmélyülni az adott sport szabályaiban, az ajánlott életmód – ide értve az edzéseket, étkezést, pihenésre szánt időt – tanulmányozásában, hogy ezzel is még inkább közelebb kerüljünk partnerünk életviteléhez.

Felkészülés és lazítás

Amikor adott meccsre vagy megmérettetésre készül szerelmünk, ügyeljünk arra, hogy úgy legyünk mellette, hogy közben hagyjuk őt teljes egészében koncentrálni az előtte álló feladatra vagy eseményre. Előfordulhat, hogy férfi élsportolóként nem tud párunk annyit és úgy velünk foglalkozni, ahogy azt mi igényeljük vagy elvárnánk.

Arra is lehet példa, hogy potenciazavarok léphetnek fel nála a nagy igénybevétel és stressz miatt. Amennyiben az ilyen helyzeteket a helyén tudjuk kezelni, minden bizonnyal a lazításra szánt időszakok teljes szerelemben telnek majd és párunk kárpótol minket az elmaradt programokért, összebújásokért.

Türelemmel, megértéssel, támogató hozzáállással nincs az a szerelem, amely az élsport miatt elmúlna.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása