A legjobb tippek a biztonságos utazáshoz a járványhelyzet ellenére

A járvány megjelenésével egyre fontosabbá válik az egészségünk, akkor is, amikor utazni szeretnénk. A gyakori kézmosás például nemcsak a munkahelyen, az iskolákban és a kórházakban az első ajánlás, hanem bármilyen tevékenység során. Milyen más tanácsok segíthetnek még?

Viseljünk maszkot a tömegben, és kerüljük a beteg emberekkel való érintkezést

Ez a tanács értelemszerűnek tűnhet, de meglepődnénk, milyen gyakran nem vesszük észre, hogy fertőzött emberekkel érintkezünk. A nyilvános helyeken viselt maszk segít megvédeni magunkat a vírustól. A vírus terjedésének megelőzése érdekében kerüljük a szem, az orr és a száj érintését.

Tájékoztassuk a barátainkat és a családunkat az utazásról

Utazás előtt nagyon fontos, hogy tájékoztassuk a többieket. Így, ha valami történik velünk, az emberek tudni fogják, hol vagyunk. Képzeljük el, hogy kórházba kerülünk, és nem tudunk senkivel sem kapcsolatba lépni! Így elkerülhetjük a felesleges problémákat, és olyan emberek állnak majd a rendelkezésünkre, akik tudják, hol és hogyan kell segíteni.

Ismerjük meg az egészségügyi létesítményeket

Hol vannak a legközelebbi egészségügyi létesítmények? A világjárvány idején történő utazáskor létfontosságú, hogy előre ismerjük az egészségügyi létesítményeket és azok eljárásait. Másik lehetőség, ha megbízható utasbiztosítást kötünk, így ezzel a ponttal nem nekünk kell foglalkozni.

Konzultáljunk az orvosunkkal

Beszéltünk az egészségügyi létesítményekről való előzetes tájékoztatás fontosságáról, de az előzetes orvosi tanácsadás is elengedhetetlen egy vírusjárvány idején. Kérdezzük meg az orvosunkat, hogy ajánlott-e az utazás egy adott régióba.

Maradjunk tájékozottak

Nem csak a közösségi média létezik. Próbáljunk megbízható forrásokhoz fordulni, hogy a legpontosabb és legfrissebb információkhoz jussunk, és hogy tisztában legyünk a vírusveszély súlyosságával.

Válasszuk a szabadtéri és a nem zsúfolt helyeket

Az olyan szabadtéri tevékenységek, mint a kempingezés, a túrázás és a halászat sokkal könnyebbé teszik a másoktól való elszigeteltséget és a vírus levegő útján történő terjedésének megakadályozását.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása