Esztétikus test, de…

Legtöbben az erősebb nem közül azért kezdenek testépítésbe, mert szeretnének jobb, férfiasabb kinézetet, esetleg erősödni, vagy izmosodni. Ehhez a tevékenységhez számtalan szert lehet szedni. Ha természetesebb alapanyagokból készül, az jó.

De sajnos ha versenyszerűen is űzik ezt a sportot, sokszor nyúlnak olyan szerekhez, amely gyors eredményt produkálnak ugyan egy-egy megmérettetésnél. Ha mindezt mértéktelenül űzik, annak egyik hátulütője, hogy nem tud a delikvens az ágyban teljesíteni. Igaz ez, vagy urban legend?!?

Mit is kérdeznek a rendelőben ha egy kigyúrtabb páciens vizsgálnak, aki levéve a pólóját, félmeztelenre vetkezik? – Szed valamilyen szert? Kreatint? Tömegnövelőket? Az nem jó, káros a vesékre, szteroidos… Bár érdemes mindezeknek komolyabban utána járni. Hiszen nem feltétlenül okozza ez a potenciazavart.

Ugyanis ha valaki nagy izmokat épít magára, akkor sajnos ezt a nemi szerve mérete és teljesítménye sínyli meg. De más sportágaknál ahol nagy eséllyel szintén alkalmazhatnak doppingszereket, ott is fel lehetne tenni ezeket a kérdéseket.

Fiatal férfi panasza

24 évesen heti háromszor járok kondi terembe. Azt vettem észre, hogy edzés után nem megy úgy a szex, mintha a péniszem nem kapna elég vért. Se szteroidot, sem más szert nem szedek. Amint abbahagyom az edzést, pár napra rá elmúlik ez a fajta gondom. Van erre valamilyen gyógyszer?!? Kérem segítsen, mert eléggé el vagyok keseredve!

Dr. Bodnár Edina válasza: Kedves…! Létezik hatásos gyógyszer a bajra, a PDE5 gátlók csoportja. Érdemes lenne a vérnyomását, a vércukrát is kivizsgáltatni, mivel a merevedési zavarok ezen betegségek bevezetői tünetei lehetnek!

Úgyhogy érdemes ezen szimptómákat komolyan venni és akár egy nagyobb kivizsgálást is eszközölni. 40-50 évet elért és afelett kort megélt állampolgároknál függetlenül, hogy hölgy vagy úr az illető kötelezővé, és teljesen ingyenessé kellene tenni egy általános karbantartó kivizsgálást, benne többek között érrendszeri, valamint nő-, és férfigyógyászati vizsgálatokkal.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása