A testmozgás nem csak a testnek tesz jót

Az aerob testmozgás életkortól, testsúlytól függetlenül jót tesz az embernek, persze ezek a tényezők befolyásolják azt, hogy milyen mennyiségű és intenzitású mozgás az egészséges.

– írja a Mayo Clinic.

A rendszeres aerob mozgás, a séta, a kerékpározás vagy az úszás segíthet abban, hogy hosszabb ideig és egészségesebben élhessünk. A karok, a lábak, a csípő nagy izmait is megmozgatjuk és gyorsabb, valamint mélyebb lesz a légzés is. Az aerob mozgás segíthet a kilók kordában tartásában, ha valakinek túlsúlya van, az egészséges táplálkozás mellett a rendszeres testmozgás is segít elérni a célokat. Az aerob mozgás növeli az állóképességet, a fittséget és az erőt.

Lehet, hogy először fárasztó a mozgás, de hosszú távon élvezetet nyújt, csökken a fáradtság és nő az állóképesség.  A mozgás jó hatással van a szív és a tüdő, valamint a csontok és az izmok állapotára. Az aerob testmozgás ezen felül aktiválja az immunrendszert, így kevésbé leszünk fogékonyak a vírusos betegségekre.

A mozgás olyan betegségek kockázatát is csökkenti, mint az elhízás, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség, a stroke és a rák bizonyos típusai, ráadásul a csontritkulás kockázatát is csökkenti.

Mozgás otthon, a tévé előtt

A pandémia idején sokan nem szívesen hagyták el otthonaikat, és a sport tekintetében is változtatásokra volt szükség. Amikor bezártak az edzőtermek, uszodák, sokan otthon, a tévé előtt kezdtek el mozogni. Tévécsatornák jöttek létre, melyek különböző mozgásformákat kínálnak és a streaming szolgáltatók, valamint a YouTube is egyre szélesebb kínálatot nyújt az otthon mozogni vágyóknak.

Ma már ezek között a platformok között igen könnyű váltogatni, ehhez csak egy távirányítóra van szükségünk. Ha elromlik a távirányítónk, akár gyárit, akár utángyártottat is beszerezhetünk, sőt, ha univerzális távirányítóra váltunk, akkor akár egyetlen eszközzel több dolgot is tudunk vezérelni.

Az okos eszközeink is könnyen irányíthatóvá válnak, például sok távirányítón már egyetlen gombnyomással elérhetők a különböző streaming-szolgáltatók.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása