Az infraszaunázás egészségre gyakorolt hatásai

Manapság egyre népszerűbbek az infraszaunák, és nem is gondolnánk, de hazánkban is egyre inkább kialakul egy szaunázási kultúra, melyben az infraszaunák is jelentős szerepet kapnak. De nemcsak a wellness központokban, masszázs stúdiókban vagy a fürdőkben, esetleg hotelekben élvezhetjük a szaunázást, de akár az otthonunkban is.

A koronavírus járvány óta egyre többen építtettek az otthonukban infraszaunát, mely nemcsak kikapcsolódásnak jó lehetőség, de számos pozitív hatása van ez egyészségünkre nézve is.

Öt pozitív egészségre gyakorolt hatás

  • Méregtelenítő hatás: a verejtékezés hatására a szervezet természetesen módon szabadul meg a méreganyagoktól, az infravörös sugárzás hatására pedig megemelkedik a test belső hőmérséklete, és izzadni kezdünk,
  • Relaxáció: már az infrakabinban való ücsörgéssel is sokat tehetünk egészségünkért, ugyanis azzal, hogy elengedjük a mindennapi gondokat és lazítunk, sokat teszünk a stressz csökkentéséért. Nem is gondolunk bele, de a stressz nagyon káros a szervezetünkre nézve, és nemcsak mentálisan, de fizikailag is problémákat okozhat. Ha rendszeresen relaxálunk, mondjuk az infraszauna segítségével, akkor csökkenthető a stressz, ez pedig összességében nagyon is jó hatással lesz a mentális és fizikai állapotunkra.
  • Súlycsökkenő: kutatások szerint alkalmanként 600 kalória is elégethető az infraszaunázással, vagyis megerőltetés nélkül tehetünk a súlycsökkentés érdekében. Természetesen tartós eredményt a megfelelő étrend kialakításával és rendszeres testmozgással érhetünk el, de az infraszaunázással is segíthetjük a fogyásunkat.
  • Fájdalomcsillapítás: az infravörös fény fájdalomcsökkentő hatási is közismert már, hiszen a sugárzás mélyen a szövetekbe képes hatolni, és az izmok, csontok szintkén képes kifejteni a hatását.

Vérnyomáscsökkentés: infraszaunázás közben megnő a szívritmus, ennél fogva felgyorsul a véráramlás, javul a keringés, és csökken a vérnyomás is. Ha tehát magas vérnyomással küzdünk, nagyon is egészséges heti két-három alkalommal beülni az infraszaunába.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása