Ezek a sportolást elősegítő gyógynövények

Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a helyes táplálkozás, illetve a rendszeres testmozgás. Szakértők szerint már napi 30 perc mozgás is nagyon sokat segíthet azon, hogy jobb legyen a fizikai erőnlétünk. Ez pedig lehet séta, biciklizés, vagy akár futás is.

Ahogy a tél után elkezd felmelegedni az időjárás, egyre többen kezdenek el a szabadban mozogni. Azonban ahhoz, hogy valamilyen sport sérülést szerezzünk, nem kell feltétlenül hatalmas súlyokat emelgetnünk.

Sajnos a kisebb-nagyobb húzódások és zúzódások egy nagyobb kirándulás, vagy túrázás alkalmával is előfordulhatnak, ezeknek megelőzésére, vagy esetleg a kisebb tünetek enyhítésére azonban a herbazest.com szerint válaszhatjuk a természetes módszereket, a gyógynövényeket is.

A leggyakrabban használt gyógynövények sportsérülések kezelésére

  • A Guarana felgyorsítja, és serkenti a szervezetünket, elősegíti a fizikai állóképességet, illetve az éberséget is. Emellett ez a gyógynövény segít csökkenteni a fájdalmakat, fokozza az anyagcsere folyamatokat, illetve elnyomhatja az éhséget is, mely fogyókúra idején igen hasznos lehet.
  • Jó tudni, hogy a csalán az egyik legmagasabb vastartalommal rendelkező gyógynövény, mely a vérképző hatása mellett a kimerültség, és a fáradékonyság ellen is hatásos lehet. Sportolás közben különösen fontos, hogy fittek legyünk, és hogy folyamatosan feltöltsük a vitaminkészletünket. A csalánban amellett, hogy van vas, olyan fontos vitaminokat is tartalmaz, mint az A, – B, C-, K-vitamin. Emellett található benne kalcium, és kovasav is.
  • A fekete nadálytő a különböző sportsérülések esetén talán a leggyakrabban használt gyógynövény, mely fájdalom és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Így bátran használható húzódásra, zúzódásra, vagy éppen véraláfutás kezelésére. Emellett hasznos lehet még csonttörések utáni kezelésre, vagy gerincfájdalmak enyhítésére is.

Sportolás közben fellépő izomfájdalmak, esetleg izomláz enyhítésére remek választás lehet a pásztortáska, főleg az igen magas Szaponin- és flavonoid tartalma miatt. Emellett ezt a gyógynövényt használhatjuk még vérző sebekre, kisebb sérülésekre, vagy akár ekcémás bőr kezelésére is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása