Batman: Arkham Knight – újra visszatér a Denevérember!

Hamarosan újabb történet keretein belül vehetjük majd át az irányítást a Denevérember felett, aki a Rocksteady csapatának köszönhetően PC-n, PS4-en és Xbox One-on is felveszi majd a kesztyűt Gotham City legendás bűnözőivel szemben.

Folytatódik az Arkham-i őrület

A Batman: Arkham Knight története egy évvel a Batman: Arkham City eseményei után veszi kezdetét, vagyis – spoiler következik – Joker bukása után járunk, amikor Gotham City városát ismét elárasztják a bűnözők. Madárijesztő brutális fenyegetése után Gordon felügyelő elhatározza, hogy nincs mit tenni: evakuálni kell az egész várost, hogy a Denevérember és a rend éber őrei egyedül maradjanak a tucatnyi szuperbűnözővel, akiket a mi feladatunk lesz elkapni – méghozzá természetesen egyenként. Ebből kifolyólag Madárijesztő mellett biztosan ismét meggyűlik majd a bajunk Rébusszal is – aki eszes kihívásokkal vár majd ránk –, de egy minden eddiginél rejtélyesebb, vadonatúj ellenfél felbukkanására is számíthatunk majd, amit a DC képregény-rajzolói direkt az alkotáshoz álmodtak meg.

A játék egyik legnagyobb újdonságának a szabadon bejárható terület, avagy Gotham városának nagysága lesz, ami húszszor nagyobbnak ígérkezik, mint annak idején az Arkham Asylum volt – pedig már az sem volt kicsi –, és a linearitás helyett ezúttal szabadon felfedezhetjük majd az egész várost, a különféle kerületeket – mindezt elképesztően részletes, újgenerációs grafikával, akár a Batmobil pilótafülkéjéből is. A Batmobil a Batman: Arkham Knight egyik legnagyobb újdonságaként érkezik, ezáltal szabadon száguldozhatunk majd vele a városban, de természetesen a bűnözők elfogásában is fontos szerepet játszik majd.

Batman: Arkham Knight – újra visszatér a Denevérember!

Batman: Arkham Knight – újra visszatér a Denevérember!

Bunyó karácsonyig

Akárcsak a Batman-sorozat korábbi részeiben, úgy természetesen a harmadik epizódban is óriási szerep jut majd a Denevérember speciális képességeinek, felszereléseinek, illetve természetesen az oldalán kivitelezhető bunyóknak. A QTE-jelenetek és a főellenfelek mellett visszatér majd az összes képesség és felszerelés, amit Batman oldalán korábban elsajátítottunk, de a látványos bunyók során új mozdulatok és trükkök is alkalmazhatók lesznek. Példának okáért már lesiklás során is képesek leszünk batarangokat dobálni, az új harci mozdulatok által pedig képesek leszünk megragadni ellenfeleinket, és hozzávágni azt a többiekhez, de felvehetjük például a kiütött rosszarcúak által elejtett fegyvereket is.

Természetesen ezúttal sem csak ajtóstul ronthatunk majd a házba a Denevéremberrel, lévén lopakodva is megközelíthetjük, kihallgathatjuk, illetve hatástalaníthatjuk ellenfeleinket csendben és halkan. Noha a Rocksteady klasszikus többjátékos módot ezúttal sem tervezett a játékhoz, ellenben azt lehetővé teszi majd a rajongóknak, hogy más hősök, így például Batgirl bőrébe bújhassanak, sőt mi több, a challenge pályákat is visszatérőként üdvözölhetjük majd, amelyeken a Denevérember minden képességét ki kell használnunk a továbbjutás érdekében.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása