Norvég olimpikonokat tréfált meg a Google fordítója

Az idei téli olimpia helyszínén, a dél-koreai Phjongcshangban történt egy aprócska, de sokkal jelentősebb baki még az év elején. Az ott tartózkodó norvég olimpiai csapat tagjait ugyanis megtréfálta a Google Translate. Az egyébként remek fordító alkalmazás ugyan képes több mint 40 különböző nyelv között tökéletesen fordítani, most mégis úgy tűnik csődöt mondott. Az érdekesség, hogy nem is a mondatok szerkezetében hibázott, hanem a mennyiségben.

Kérjen szakfordítást

Történt ugyanis, hogy a szakácsok rendeléséért is felelős fordító hibája miatt a megrendelt 1.500 darab tojás helyett összesen 15.000 darab tojás érkezett meg a norvég sportolók konyhájába. A szakácsok beszámolója alapján végeláthatatlan sorban hordták be számukra a tojásokat. Az 500 rekesznyi tojást végül nem kellett elfogyasztania a delegációnak, ugyanis sikerült a beszállítóval megegyezniük, hogy a felesleges 13.500 darabot visszavegyék. Az alig több mint 100 főt számláló olimpiai sportoló gárda nem is biztos, hogy bírta volna gyomorral a fejenként jutó, közel 140 darab tojást.

Magyarországon egy sport tolmács mondott csődöt

Még a norvég olimpikonok a Google fordító rendszerét hibáztathatták a tízszeres tojásszállítmány miatt, idehaza Magyarországon az Újpest FC tolmácsa rombolta tovább a lila-fehér csapat becsületét. Már korábban is botrány övezte a klubot, miután megváltoztatták a csapat tradicionális címerét, amelyből kikerült a vasmacska, az alapítás évszáma és az alakja is teljesen más lett. A 2017-es, nyár végi Videoton elleni mérkőzésen még ráadásul a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is megbüntette őket a meccsen történtek miatt. Azonban az utolsó döfést egy zavarodott vagy gyakorlatlan tolmács adta meg a klubnak.

Az Újpest FC tolmácsnak ugyanis a Videoton elleni mérkőzés után a köztévének adott interjút, amikor valami gond történt. A tolmács ugyanis nem tudott lefordítani Nebojsa Vignjevics edzőnek egy nem túl bonyolult kérdést sem. Az egyszerű kérdésből csupán néhány szót tudott lefordítani a kamerák előtt, majd zavarodottan hebegni-habogni kezdett.. végül feladva a küzdelmet, egy „Sorry!”-val zárta le a tehetetlen próbálkozását.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása