Békéscsabán sporttal búcsúztatták az óévet szilveszter napján

A szilveszterezés sokak számára egyet jelent a mértéktelen mennyiségű étel fogyasztásával, a pezsgő és más alkoholos italok élvezettel teli kóstolgatásával, a tűzijátékkal és a bulival. Békéscsabán azonban, az év utolsó napján nem csak a virsliről, a malacról és a lencséről szólt a nap, hanem szokásukhoz híven, ezen a napon rendezik meg, a helyi futóversenyt amatőr kocogók és gyakorlott futók számára.

Noha a futóverseny nem éjfélkor indul visszaszámolásra és pezsgődurranások közepette, de a szilveszteri hangulat sokszor a versenyt is átjárja. A versenyt ugyanis pisztolylövés helyett, egy pezsgőbontás pukkanó hangja indítja. Mindig találni a közönség és a futók soraiban is aki valamilyen maszkban, álarcban vagy komplett jelmezben jelenik meg. Az utolsó évben nagy sikert aratott az a viking sapkás, női parókás férfi, aki Spongyabob figurás felsőben szaladt a tömeggel, de többen teljesítették a távot Mikulás sapkában vagy éppen félmeztelen is.

Már 31 éve futnak szilveszter napján a Békéscsabán

A nagy népszerűségnek örvendő sportnapon a futók között biciklisek, görkorisok, babakocsis kismamák és kutyusukkal futók is részt vettek, az immáron 31. alkalommal megrendezett szilveszteri futáson. A nevezési díj pedig  – mint mindig – most is az atlétikai klub, hátrányos helyzetű fiatal sportolóit támogatja. A versenyben különböző kategóriák indulnak, így vannak családi csapatok, 60 év felettiek, amatőrök és profi sportolók is.

A legutóbbi versenyen, összesen 800-an tették meg a 4600 méteres távot, amelynek az eredményét a helyi sportcsarnokban hirdették ki. A futógálán pedig ismét helyet kapott az asztalon egy óriási torta is, immáron 31 gyertyával, amit a békéscsabai atléták közösen fújtak el. A profi sportolók között az első helyezett Gregor László lett, aki elárulta, hogy tartalékolnia kellett, mivel éjfélkor már egy horvátországi szilveszteri futóversenyen vesz részt. A szilveszteri futóverseny tehát nem csak a mi országunkban hagyomány.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása