Betegségek, melyek kísérő tünete lehet a merevedési zavar

Nem is gondolnánk, hogy milyen sok férfi küzd kisebb-nagyobb teljesítménybeli problémákkal az ágyban. Ennek sokszor lelki okai vannak, mint a depresszió, a stressz, az önbizalomhiány, az önértékelési és önbecsülési problémák, de komoly betegségek kísérői is lehetnek az ilyen zavarok.

Persze attól, hogy egyszer-egyszer felmerül egy ilyen gond, még nem kell azonnal kétségbe esni, ám ha rendszeresen visszatérő, vagy huzamosabb ideig fennálló problémáról van szó, akkor bizony már érdemes gyanakodni, hogy valami nagyobb baj van a háttérben.

Kevesen tudják, hogy a drog és alkohol problémákon, a lelki bajokon, és a hormonális változásokon túl, még számos más is okozhat merevedési zavart, többek között betegségek is. A szív és érrendszeri bajok járhatnak ilyen gondokkal, például a magas vérnyomás, de anyagcsere betegségek esetében sem ritka kísérő tünet.

Bár egy ilyen tünetet nehéz lelkileg feldolgozni, szembenézni vele, de rendkívül fontos, hogy ne vegyük félvállról a dolgot. Mielőtt alternatív megoldásokban gondolkodnánk, előbb érdemes fényt deríteni a probléma valódi okára.

Érdemes időben orvoshoz fordulni

Ha már többször is előfordult, hogy a teljesítményünk nem olyan volt az ágyban, ahogyan azt szerettük volna, vagy ahogyan normális lenne, érdemes szakorvos segítségét kérni. A házi orvos is adhat tanácsokat, illetve tovább irányíthat minket a megfelelő szakrendelésre.

A gondot pedig érdemes kivizsgálni, hiszen a már említett betegségek is rejtőzhetnek a tünetek mögött, melyeket nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mert még súlyosabb betegségekhez vezethetnek.

Sokan próbálkoznak alternatív megoldásokkal, életmódváltással, vény nélkül kapható gyógyhatású készítményekkel, melyek viszont csak a tünetet enyhíthetik, kezelhetik, a problémát valójában nem oldják meg. Csak elkendőzzük velük a bajt, nem találunk rá végleges megoldást.

Akármilyen nehéz is, úgy járunk a legjobban, ha utána járunk a baj okának, és azt próbáljuk meg orvosolni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása