Párosan is sportos az élet

Ha nem is mindenkinek, de sokunknak kiemelten fontos, hogy a sportba, amit hobbi szinten űzünk, párunkat is bevonhassuk.

Még akkor is érdemes tenni egy próbát, és megkérni szerelmünket, hogy csatlakozzon hozzánk, ha magányos farkasként szeretjük róni az aszfaltot, miközben a zene üvölt a fülünkbe – könnyen megeshet, hogy sokkal szórakoztatóbbnak és motiválóbbnak fogjuk megélni az edzést, ha érezzük partnerünk közelségét.

Páros sportok

Rekreációs céllal sportolni ma már nemcsak ajánlott, hanem gyakorlatilag kötelező. Természetesen munkakörünktől is függ, hogy mennyit és milyen minőségben mozgunk, de aki ülőmunkát végez, annál elengedhetetlen, hogy ne fogjon bele valamilyen sportba – ellenkező esetben egyre gyakoribbá válik a hátfájás, derékfájás, merev izomzat, fájó ízületek, idővel az érrendszeri problémák, amelyek akár merevedési zavart is okozhatnak.

A mai, mozgásszegény életmódot teszik a kutatók felelőssé a modernkori kórképeknél. Azonban jó hír a szerelmeseknek, hogy számos sport létezik, amit párosan (is) jó űzni. Ha a szabadtéri tevékenységet kedveli valaki, remek választás a kocogás. Kiválóan átmozgat a kerékpározás, és ha nem tartunk gyors tempót, akár beszélgetni is lehet közben.

Kimondottan népszerű már nálunk is a nordic walking, de egy szimpla, hétvégi túrával is sokat tehetünk azért, hogy egészségesek, és partnerünk számára vonzók legyünk.

Ha esik, ha fúj

Beltéren is akad olyan sportolási lehetőség, amit ketten, de akár kettesben is végezhetünk. A klasszikus konditermi edzés mellett remek választás a fallabda, a utógépen történő futás vagy gyaloglás, esetleg egy közös jóga vagy Pilates.

Ha a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás már megvolt, akkor ne feledjük, hogy a biliárd és a darts is sportnak minősül! Bátran iktassunk be nap végére egy darts partit, hogy levezessük a feszültséget és a stresszt – ez utóbbi ugyanis a merevedési zavarok kiváltója is lehet! Stresszoldással sokat tehetünk szerelmi életünkért is, amiért partnerünk is hálás lesz nekünk!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása