Mit tehetünk, hogy padlócsiszolás után is tiszta legyen a levegő a lakásban?

A padlófelújítástól sokan azért tartanak, mert ugyebár ez a munka rengeteg porral járhat. Mindegy, hogy keményfa parkettát csiszolunk, vagy betonpadlót, a művelet köztudottan elég poros tud lenni. Sokan már eleve tartanak attól, hogy a port majd lehetetlen lesz teljesen eltávolítani.

Még azok sem szeretnének poros lakásban lenni, akik egészségesek, hát még azok, akik allergiások a porra, vagy épp asztmásak. Számukra egy poros lakás felér egy kínszenvedéssel, ezért inkább nézegetik a karcos padlót, vagy a fénytelen parkettát.

A por ellen azonban tehetünk mi is, illetve számos berendezést is bevethetünk. Az egyik, amit mi magunk is megtehetünk, hogy amíg a csiszolás és polírozás zajlik, nyissuk ki az ablakokat, hogy a por könnyebben távozzon, az ajtókat viszont csukjuk be, hogy a lakás többi részbe ne szálljon be a por. Ha mi magunk végezzük a munkát, akkor mindenképp használjunk védőmaszkot, szemüveget, így védjük magunkat a por ellen. Ha pedig végeztünk, jöhet a takarítás. Sajnos az otthoni porszívók sok esetben nem alkalmasak arra, hogy a csiszolásból keletkező port eltávolítsák.

Erre való az ipari porszívó

Akár mi végezzük a parketta vagy a betonpadló csiszolását, akár szakember, az ipari porszívó bevetése nagyban megkönnyíti, hogy a port minél előbb eltávolítsuk a lakásból. Ezeket a berendezéseket valószínű, hogy a szakemberek magukkal fogják hozni, mi pedig bérelhetünk is ilyesmit. A házi porszívóval ne nagyon próbálkozzunk, mivel ezek nem ekkora mennyiségű porra lettek tervezve, és nagyon könnyen megeshet, hogy tönkre mennek használat közben. A bélés jóval olcsóbb, mint egy új porszívó beszerzése.

Az ipari porszívók kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy a csiszolás után keletkező port felszívhassuk velük. Emellett a legtöbb gép rendelkezik HEPA szűrővel, ami még egy lépés a tiszta levegő féle. Ha a felújítás után is egészséges levegőt szeretnénk a lakásba, ezen nem szabad spórolni. Mindenképp béreljünk ipari porszívót is, mert ez nagyban megkönnyíti majd a munkánkat.

Forrás: grindtech.hu

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása