A rendszerese testmozgás javítja az állóképességet, még az ágyban is

Arról már számos cikk és értekezés szól, hogy a rendszeres testmozgás és a sport mennyire jót tesz a szervezetünknek.  Egészségesebbek, fittebbek leszünk, a testmozgás által nő az állóképességünk, de az immunrendszerünkre és az idegrendszerünkre is jó hatással van.

Az emésztésünket is segíti, szóval nagyon jótékony dolog, ha mindennap mozgunk egy kicsit, vagy heti rendszerességgel űzünk valamilyen sportot. Abba már kevesebben gondolnak bele, hogy a rendszeres mozgás az intim együttlétekre is milyen jó hatással van.

Egyrészt fittebbek és hajlékonyabbak lehetünk, ami növeli kipróbálható testhelyzetek számát, de az állóképességünk javításában is fontos szerepet játszik. Mert az intim együttlétek is egyfajta mozgásformát képviselnek, és ott is fontos, hogy ne fulladjunk ki rövid időn belül. Másrészt sokan dobhat az önbizalmunkon, így pedig a teljesítményünkön is, ha fittek vagyunk. Sokan küzdenek olyan problémákkal, hogy bizonytalanok az ágyban, ami már fizikai tünetek formájában is jelentkezik, ám a rendszeres testmozgás erre is pozitívan hathat.

Milyen sportot űzzünk, ha az állóképességünket szeretnénk fejleszteni?

Számos sport közül választhatunk manapság, ám nem mindegy, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat. Minden azon múlik, hogy mit is szeretnénk elérni a mozgással. Az általános fittség növelése ellett a célunk lehet állóképesség fejlesztés, fogyás, izomtömeg növelés, vagyis érdemes jól megfontolni, miért is sportolunk, és ennek fényében választani mozgásformát.

Az állóképesség fejlesztésére a futás nagyon jó módszer, de az úszás is. Amennyiben nincs lehetőségünk úszni járni, futhatunk is.

Sokan az idő hiányára fogják, hogy nem sportolnak eleget, mert nincs idejük eljárni edzőterembe, uszodába, vagy bárhova, ahol sportolhatnak. Manapság már sok városban van felnőtt edzőpark, amit látogatni lehet, de egy taposógép vagy futópad beszerzésével is nagy eredményeket érhetünk el az otthonunk kényelméből. Napi pár perc mozgás is sokat számít.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása