Hogy bújjunk el otthoni edzés közben a kíváncsiskodók elől?

Így az év elején mindenki rengeteg ember megfogadja azt, hogy idén tényleg többet fog sportolni. Az egészséges életmód egyik legfontosabb része egyértelműen a mozgás, amit a mai rohanó világban az emberek nagy része teljesen elhanyagol.

Lehet, hogy a kényelmes életmód miatt, lehet, hogy a rengeteg ülő munka miatt, vagy csak egyszerűen ellustultunk, de az emberek nagyon kis százaléka mondhatja el magáról hogy minden egyes nap, vagy legalább heti több alkalommal mozog. A szabadban történő mozgás sok esetben függ az időjárástól is, ami valljuk be, elég kiszámíthatatlan.

Mi kell a nyugodt otthoni edzéshez?

Ne csüggedjünk el, ha szépen betervezett futásunk egy hirtelen jövő eső miatt elmarad. Hiszen számtalan mozgásforma van, amit bent is végezhetünk. Elmehetünk például konditerembe. Rengeteg gép közül tudunk választani, és hozzáértő segítséget is kérhetünk. Sokan vagyunk úgy vele, hogy annyira szégyenlősek vagyunk (egyelőre nem teljesen tökéletes alakunk miatt) hogy legszívesebben otthon maradnánk.

Hogy bújjunk el otthoni edzés közben a kíváncsiskodók elől?

Hogy bújjunk el otthoni edzés közben a kíváncsiskodók elől?

Viszont ekkor sem kell feladni! Szuper otthon elvégezhető edzéseket találhatunk meg az interneten, ami könnyedén leutánozhatunk. Az otthoni edzésnek hatalmas előnye, hogy akkor csináljuk, mikor ráérünk, nem kell a gépeknél, de még az utána történő zuhanyzásnál sem sorban állnunk. Azonban, ha igazán szégyenlős természetünk van, akkor szeretjük ezt tényleg a négy fal között csinálni.

Mi szükséges a nyugodt otthoni edzéshez? Sokan biztosan szeretnénk elbujdosni a kíváncsiskodó szomszédok, vagy csak az utcán lévő járókelők ellen. Ehhez jó lehet egy sötétítő függöny, de ha a kintről beszűrődő fény is zavar minket edzés közben akkor az a legjobb, ha teljesen leengedjük a redőnyöket, főleg abban a helyiségben ahol tornázunk. Manapság ritka az a ház, melynek ablakaira ne szereltek volna még fel redőnyt.

Természetese nem csak az otthoni edzés miatt, de a sima hétköznapi teendőknél is nagyon hasznos találmány. Nem csak arra jó, hogy értelemszerűen este besötétítsük vele a szobánkat, de megszűri a kinti zajokat, és szuperül hő szigetel. Ha például alumínium redőnyökkel van felszerelve házunk összes ablaka, akkor télen közel 20%-al is alacsonyabb lehet a fűtésszámlánk. Hiszen a redőny nem ereszti ki az otthon melegét. Ugyanúgy ahogy nyáron se ereszti be a hűvös lakásba a kinti hőséget. Számos előnnyel rendelkezik, ezért például Német országban már nem is építenek úgy házat, hogy ablakaira ne szerelnének fel redőnyöket.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása