Az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás fontossága

Ahhoz hogy valaki ne csak sokáig éljen, de egészségesen is, pár dologra már most oda kell figyelnie. Az első két dolog, ami az emberek eszébe jut azonnal az az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás. A mai felgyorsult világban azonban egyre lustábbak az emberek és örülnek, hogy szinte bárhova el tudnak jutni valamilyen járművel.

Ritka az, ha valaki biciklivel megy munkába, vagy éppen boltba, pedig ez sokkal egészségesebb lenne, mintha buszra ülnénk minden egyes nap. Pedig jó kezdet lehet az is, ha munkába menet sétálunk egy nagyobb, esetleg egy megállóval korábban leszállunk a buszról és gyalog tesszük meg a megmaradt utat.

Tipp: www.biotechusastore.eu

Milyen kapcsolatban van a mozgás és a táplálkozás?

Hatalmas tévhit az, hogy csupán szigorú diétával le lehet fogyni egyik hétről a másikra, anélkül hogy bármit és sportolnunk kéne. A helyes táplálkozás mellett természetesen a rendszeres testmozgás is szükséges ahhoz, hogy lefaragjuk azok a fránya kilókat és izmosabbak legyünk. Ez a két dolog szoros kapcsolatban állnak egymással és lényegében kiegészítik egymást.

Ha az egyiket elhagyjuk, a másik sem lesz túl hatékony. Alvásból, pihenésből és táplálkozásból szerezzük azt az energiát, mely szükséges mondjuk a rendszeres sportoláshoz is. Ezért ha mindig megfelelően étkezünk, akkor lesz energiánk ahhoz, hogy elmenjünk edzeni.

Ha nem megterhelő és zsíros ételeket eszünk, sokkal több energiánk lesz az egész nap folyamán. Edzéssel pedig erősödni kezdenek izmaink, ízületeink, sőt még az immunrendszerünknek is segíteni tudunk abban, hogy megfelelő védelmet nyújtson szervezetünk számára. Rendszeres sportolással csökkenthető több betegség kialakulásának kockázata, illetve a vérkeringésünk is javítható. Ha a sportolás mellett nem figyelünk oda megfelelően az étkezésünkre, akkor nem fogjuk elérni kitűzött célunkat, bármilyen keményen is edzünk. Étkezzünk naponta többször keveset és keressük meg azt a mozgásformát, mely legközelebb áll hozzánk és szeretjük csinálni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása