Sport a párkapcsolatban

Egy párkapcsolatban mindig nagyon fontos, hogy minőségi időt tudjunk eltölteni párunkkal. Minél több közös programot tudunk szervezni, annál jobban megismerjük a másikat, annál inkább tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy párkapcsolatunkat megóvjuk, megtartsuk.

Ez persze nem azt jelenti, hogy úgymond sülve-főve együtt kell lennünk. Éreznünk kell a határokat, hogy ne legyünk túl sok a másiknak. Ne telepedjünk rá, hadd érezze, hogy bár összetartozunk, mégis önálló személyiség maradhatott mellettünk is.

Ilyen közös program lehet a testmozgás, a közösen művelt sportolás. Felgyorsult világunkban egyre kevesebb szabadidőnk van, viszont nagyon sokan, ha másra nem is, de a testmozgásra mindig szakítanak maguknak időt. Ha az egyikünk nagyon szereti a sportokat, akkor esetleg rá tudja venni a másikat is egy kis közös mozgásra, ami jót tesz mindkettőnk egészségének, így a kapcsolatunknak is. Egyet azonban soha nem szabad elfelejteni. Soha, semmit nem szabad ráerőltetnünk párunkra, mert ezzel az ellenkezőjét fogjuk elérni.

Miért jó együtt sportolni?

Ha mindketten törődünk az egészségünkkel és szívesen edzünk együtt, nagy eséllyel ez a hobbi hosszabb távon is megmaradhat, így nem csak fizikailag, hanem lelkileg is egymásra tudunk hangolódni. Persze vannak nehezebb időszakok is, amikor nem egyformán vágyunk a testmozgásra. Ilyen esetekben fontos, hogy támogassuk a másikat. Bíztassuk párunkat, hogy ne adja fel. Kitűzhetünk magunk elé valamilyen célt, amit közösen szeretnénk elérni. Minden esetben ismerjük el, ha párunk jól teljesít valamiben, mert ez nagy húzóerő lehet.

Sportolás közben lehet ugratni a másikat, jókat nevetni. A hangsúly mindig azon van, hogy együtt és nem egymáson. Némelyek szerint a közös testmozgás jó hatással van egy pár szexuális életére is. Nem elhanyagolható dolog az sem, hogy közös sportolások alkalmával látjuk egymás testi változásait, hiszen ilyenkor mindenkinek változik picit, vagy épp nagyon az alakja, s ez az ágyban is magabiztosabbá tehet bárkit. Ha közös sportot választunk, ezáltal sokkal közelebb kerülhetünk egymáshoz is a kapcsolatunkban.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása