A rendszeres sportolás valóban jó hatással van a libidóra?

A rendszeres testmozgásnak számos előnye van, pozitívan hat a testünkre, de a lelkünkre is. Nem is csoda, hogy már az iskolákban is heti öt testnevelésóra van, és hogy a felnőtteknek is javasolják, hogy rendszeresen végezzenek valamilyen testmozgást, de az is elég lehet, ha naponta sétálnak.

Számos megbetegedés esetén javasolt elkezdeni sportolni, de a fogyás sem fog működni, ha nem mozgunk rendszeresen. A stressz ellen is beverhető a sport, de sokszor még a depresszióból is ki tud zökkenteni minket.

Nem is gondolnánk, de a libidóra is jó hatással van, ha valamilyen sportot végzünk, vagy heti rendszerességgel tornázunk. Persze a merevedési problémák összetett dolgok, számos okuk lehet, és attól, hogy elkezdünk rendszeresen futni, vagy edzeni, még varázsütésre nem fognak megoldódni. Érdemes előbb a probléma gyökerét felderíteni, és csak azután jöhet a „kezelés”. Persze a sport ettől függetlenül jó ötlet, bátran vágjunk bele.

A rendszeres testmozgás jó irány, de a problémát nem feltétlen oldja meg

Ha a teljesítménybeli problémákra, illetve az alacsony libidóra keresünk megoldást, a sport mindenképp jó irány. A rendszeres testmozgás javítja a szív és érrendszer állapotát, jobb lesz az immunrendszerünk, javul az állóképességünk, és még sorolhatnánk. Testileg és lelkileg is jó hatással van ránk, viszont önmagában még kevés. Mindenképp célszerű kideríteni a baj okát, ugyanis komoly bajok tünete is lehet egy ilyen zavar. Az alacsonyabb libidó utalhat hormonális változásra, férfi klimaxra, de a komolyabb potencia gondok hátterében szív és érrendszeri betegségek is állhatnak.

Vagyis ilyen esetekben a merevedési zavar nem a fő gond, csak egy tünet. Azzal pedig nem fog megoldódni, ha többet mozgunk, viszont segíthet a megoldásban. A szív és érrendszeri bajokra szokták javasolni az életmódváltás, a megfelelő testmozgást. Persze nem lesz mindegy, hogy milyen mozgásformát választunk. Érdemes ehhez szakember tanácsát kikérni, hogy a lehető legjobb sportot találhassuk meg a számunkra.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása