A rendszeres testmozgás 10 előnyös hatása

A rendszeres testmozgás rengeteg előnyös hatással jár, amiről nagyon sokan hajlamosak elfeledkezni.

Rengeteg gyerek már az iskolában egy életre megutálja a testmozgást, és nagyon sok felnőtt is csak akkor találkozik vele újra, ha valami probléma folytán rendszeres sportra van szüksége. Hogy ne kelljen megvárni az indokot, az alábbiakban 10 olyan előnyös hatást gyűjtöttünk össze, amiért érdemes rendszeresen mozogni.

Kardiotréning, kardio edzés - Ötletek

Kardiotréning, kardio edzés – Ötletek

  1. A rendszeres testmozgás kiváló ellenszere a depressziónak, javítja a hangulatot, mérsékeli a stresszt, sőt a szerotonintermelés miatt fájdalomcsillapító hatással is jár.
  2. Mivel a testmozgás fokozza a vérkeringést, ebből kifolyólag segít a szív- és érrendszer tisztításában, de mivel több oxigén jut a bőrhöz, ezáltal a bőr feszesítéséhez is hozzájárul.
  3. A rendszeres sport hatására nem csak a tüdő kapacitása képes növekedni, hanem ezzel a légzésfunkciók is javulnak, sőt a szívünk is erősödik.
  4. Tudományos kutatások igazolták, hogy azoknál a nőknél, akik rendszeresen mozognak, sokkal kisebb kockázattal alakul ki mellrák.
  5. Már mérsékelt mennyiségű, de szabadban végzett testmozgás is képes erősíteni az immunrendszert, ezáltal megacélozni minket a betegségekkel szemben.
  6. Ha rendszeresen sportolunk valamit, hetente legalább három alkalommal, nem csak lecsökkenthetjük a magas vérnyomás kockázatát, hanem ezen túlmenően már kialakult magas vérnyomás esetében is javulás érhető el.
  7. A vérnyomás mellett a mozgás a rendkívül káros vérzsírra is jó hatást gyakorol. A vérben ugyanis elhízás esetén rengeteg káros LDL koleszterin található, amelyek lerakódnak az artériák falán, ezáltal elzáródásokat idéznek elő, amivel növekszik a vérrögök kialakulásának esélye. A mozgással mindez – a szívinfarktussal egyetemben – elkerülhető.
  8. Korunk egyik legveszélyesebb és legáltalánosabb problémája az elhízásból fakadó diabétesz, avagy a cukorbetegség. A rendszeres testmozgással rendkívüli mértékben csökkenthetjük a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, hiszen a mozgással sokkal jobban ki tudja fejteni hatását az inzulin hormon, ami a vércukorszint szabályozásáért felelős.
  9. A mozgással megszüntethető a székrekedés, ezáltal pedig a végbélben kialakuló baktérium kialakulásának esélye is minimalizálódik.

Végül és nem utolsó sorban a rendszer sport mindkét nem esetében jó hatást gyakorol a libidóra és a szexuális teljesítményre is!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása