Edzőterem a tetőtérben? Nem lehetetlen!

A tetőtér számos módon használható, sokan be is építik különböző célokkal. Van, aki csak plusz szobákat akar, egyesek egy teljesen különálló lakrész kialakításában gondolkodnak, de akad olyan is, aki edzőteremmé alakítja a tetőteret.

Ez elsőre furcsának tűnhet, viszont a koronavírus járvány óta egyre népszerűbb ez a megoldás. Sokaknak nincs ideje edzőterembe járni, viszont szeretnénk sportolni. Erre természetesen az a jó megoldás, ha erre otthon teremtenek lehetőséget, a tetőtér pedig plusz helységeket jelenthet, amelyeket aztán sportolási céllal is használhatunk.

A tetőtérbe felkerülhetnek azok a sporteszközök, melyek a lakás más pontjain csak útban lennének, futópad, szobabicikli, súlyzó, taposógép, hullahopp karika stb.. Ha tehát elfoglaltak vagyunk, és nincs időnk arra, hogy eljárjunk edzeni, érdemes megfontolni a tetőtér beépítését erre a célra, hiszen ezzel nemcsak egy új helyiséget nyerünk, időt, amit a közlekedéssel megspórolunk, de még az ingatlan értékét is növelni fogjuk.

A megfelelő szigetelés és jó ablak elengedhetetlen

Ha a tetőtérben szeretnénk kialakítani egy helyet, hogy otthon is sportolni tudjuk, akkor az építésnél számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Amennyiben akár üzleti célok is vannak, akkor külön bejáratra lesz szükség, nem elég csak egy hagyományos padláslépcső.

Ami viszont minden esetben lényeges lesz, az a jó szigetelés és a minőségi ablakok. A tetőtéri ablakokkal sokan nem is foglalkoznak igazán, pedig nagy sokat számít a helyiség klimatizálása szempontjából. Edzés közben amúgy is könnyen kimelegszünk, de ha még fülledt, párás a levegő, akkor még inkább.

A jó ablak mellé jó árnyékolóra is szükség lesz, amely lehet reluxa, redőny, roló vagy roletta is. A tetőtér esetében persze figyelembe kell venni a tető döntött szögét, így nem minden sporteszköz fér be. Futópad, emelő pad, stb., ami a talajra kerül, elfog férni, ám a falra, plafonra szerelhető, rögzíthető eszközök esetén már valószínűleg kompromisszumot kell kötnünk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása