A testmozgás helyettesítése

Az első emeletre vezető lépcső megmászása hasonló fizikai erőfeszítéssel jár, mint a szex, azonban a szakértők arra emlékeztetnek minket, hogy nem jó ötlet úgy gondolni rá, mint egy edzésprogramra. A szexuális tevékenység, bár fizikai gyakorlattal jár, önmagában még nem testmozgás.

Ebből következik, hogy a „fogyjunk szexszel” kampányok helytelenek, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a szexuális tevékenység a gyakorlatoktól és a pozícióktól függően a pihentető ölelkezéstől az intenzív fizikai tevékenységig terjedhet. Ezen túlmenően az, hogy kinek mire van szüksége a fogyáshoz, az életkorától és egyéb tényezőktől függ.

A szexnek nem kell erőteljesnek lennie

Az egyik mítosz, amely megerősíti a testmozgás és a szexuális aktivitás közötti kapcsolatot, az a kép, hogy a szex olyasvalami, amihez feltétlenül erőteljesnek és nagyon aktívnak kell lennünk. A valóság azonban egészen más, hiszen sokan éppen kellemesnek, nyugodtnak és izgalmasnak találják. Egy nyugodt, gyengéd és finom kapcsolat sok ember számára élvezetesebb, mint egy erőszakos vagy heves találkozás, és ez így van rendjén.

Egy szakértő, Dr. Jurado ugyanezen a véleményen van. Az ő elmondása szerint a szex testmozgásként való értékelése hozzájárulhat a szexuális kapcsolatok torna és döntő képéhez, és ez végső soron az egyik olyan tényező, amely a működési zavarok és problémák megjelenését feltételezi. Ilyenkor jönnek az erekciós problémák és a hölgyek kiábrándultságait. Minden kapcsolatban meg kellene határozni, hogy mely testtartások és milyen gyakorlatok kedvesek a pár számára, hogy az együttlétek örömforrássá váljanak, ne pedig frusztrációvá.

A testmozgás jó dolog, és ha az, amit csinálunk, örömet okoz, még jobb. A szexuális tevékenységnek azonban korántsem ez az aspektusa a legfontosabb, hiszen a közös pillanatok jobb kielégülést okoznak, ugyanakkor segítik az önbecsülést, az önértékelést, a kommunikációt. Az intimitás pedig megadja a tökéletes alapját a szerelemnek és a hosszan tartó kapcsolatoknak.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása