Gyakorlatok a merevedési zavarok megszüntetésére

A merevedési zavar az erekció fenntartására való képtelenség, olyan probléma, ami sok férfinál jelen van és számos ok állhat a háttérben. A Healthline összefoglalójából kiderül, hogy ezt gyakran olyan fizikai állapotok okozzák, mint a szívbetegség, a cukorbetegség, az elhízás vagy az alacsony tesztoszteronszint.

Ezen kívül a háttérben állhatnak pszichológiai problémák, hormonális ingadozások és idegkárosodás is.

A merevedési zavarok kezelésére azonban nem a gyógyszeres kezelés az egyetlen megoldás. Vannak olyan gyakorlatok, melyek segíthetnek a tünetek enyhítésében. Egy, az Egyesült Királyságban közzétett tanulmány szerint a medencei gyakorlatok a merevedési zavarokban szenvedő férfiak 40 százalékánál segítettek visszanyerni a normális erekciós funkciót.

További 33,5 százaléknál pedig jelentősen javult az állapot. A kutatások eredményei azt sugallják, hogy a kismedencei izmok edzése hasznos lehet a merevedési zavarok és más kismedencei egészségügyi problémák kezelésében.

A medencefenék-gyakorlatok javítják a medencefenék izmainak erejét. Ezek az úgynevezett Kegel-gyakorlatok, melyeket általában a nők végeznek a szülés utáni izomtónus visszanyerésére vagy akár a szülés előtt is, az izmok megerősítésére. Ezek a gyakorlatok segítenek az inkontinencia megelőzésében és a szexuális életre is pozitív hatással vannak.

A Kegel-gyakorlatok a férfiak számára is előnyösek lehetnek, az egyik ilyen módszer pedig, ha vizelés közben többször is megállítja valaki a folyást. Ezen kívül érdemes naponta két-három alkalommal 10-20 ilyen összeszorítást végezni, lehet fekve, ülve vagy épp állva is.

Ezeket az izmokat is edzeni kell, tehát nem kell meglepődni azon, ha valaki nem tud tíz ilyen gyakorlatot első körbe véghez vinni. Csak annyit kell csinálni, amennyi nem megterhelő. Fontos, hogy a gyakorlatok végzése közben ne tartsuk vissza a lélegzetet, ezen kívül érdemes váltogatni a rövid és a hosszú összeszorításokat, ez ugyanis kihívást jelent és hatékonyabb lesz így az edzés.

A Kegel-gyakorlatok mellett az általános fizikai állapotra is érdemes nagy hangsúlyt fektetni, napi 30 perc séta már jó hatással lehet a szív- és érrendszer állapotára és így a merevedési zavarokra is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása