Egészségmegőrzés és alakformálás szobakerékpárral

A szobakerékpár egy rendkívül praktikus, mindemellett pedig bárki által könnyedén használható eszköz, amely nem csak az egészségmegőrzés, hanem a zsírégetés és az alakformálás kapcsán is rendkívül hasznos segítségünk lehet a mindennapokban.

Legnagyobb előnye, hogy használata kapcsán nem lehet kifogás a rossz idő vagy a hideg, hiszen edzéseinket a négy fal között, kellemes körülmények mellett kivitelezhetjük. Hogy milyen edzésformákat alkalmazhatunk egy szobakerékpárral annak érdekében, hogy megőrizzük egészségünket, mindemellett pedig alakunkat is formáljuk?

  • Hagyományos kerékpárt keresel? – Nézz körül a gbel.hu webáruházban.

Kardió edzés

A szobakerékpár egyik nagy előnye, hogy nagyon hatásos, mindemellett pedig alaposan elnyújtott kardió edzéseket kivitelezhetünk a segítségével, miközben kizárólag arra kell figyelnünk, hogy nyomon kövessük pulzusunkat annak érdekében, hogy az mindvégig a zsírégetés tartományában maradhasson. A kardió edzés során is bátran növeljük a tekerés nehézségét, avagy az ellenállást, hiszen minél keményebben dolgozunk, annál jobban megmozgatjuk az izmokat. Amennyiben hatásos kardió edzést szeretnénk kivitelezni, ahhoz elengedhetetlen lesz, hogy legalább félórát folyamatosan tekerjünk, de a leghatásosabb inkább az lesz, ha inkább elnyújtjuk az edzés időtartamát 45-60 percre. Fontos továbbá, hogy mindezt emelkedett pulzusszám mellett végezzük, hiszen a kényelmes tekeréssel bár mozgunk, egészségünk megőrzésére azonban nem gyakorol túl sok hatást.

Intervallumos edzés

Egy jó szobakerékpárral nem csak kardió-, hanem intervallumos edzés végzésére is lehetőségünk van. Ez tulajdonképpen az imént ismertetett kardió változat teljes ellentéte, ami lényegesen rövidebb, hatásosabb, ellenben sokkal intenzívebb is egyben. Utóbbinak köszönhető, hogy ez a mozgásforma jobban le is fárasztja az embert, hiszen bár az időtartam tekintetében az edzés rövidebb, hatása intenzívebb és tovább is tart, akár 48 órán keresztül is. Az edzésforma lényege, hogy a magasabb és az alacsonyabb intenzitású tekerés váltja egymást, ezáltal 1 perc gyors tempót követően fél perc pihenősebb, lazább sebesség következik, méghozzá 15-20 percen át, ameddig állóképességünk engedi.

Milyen egészségmegőrző hatás érhető el ezekkel az edzésformákkal?

Egészségmegőrzés és alakformálás szobakerékpárral

Egészségmegőrzés és alakformálás szobakerékpárral

Akár a kardió-, akár az intervallumos edzést választjuk magunknak, garantáltan számtalan egészségmegőrző funkciót indíthatunk el vele szervezetünkben, csak míg előbbi esetben kevésbé, utóbbi kapcsán sokkal intenzívebb formában. Példának okáért a szobakerékpáros edzésekkel fokozható és javítható a keringés, amivel sokat tehetünk a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen. Serkenthetjük továbbá anyagcserénket – a fogyásért és az alakformálásért –, miközben gyorsítja az emésztést, és az izzadás révén megtisztítja szervezetünket a káros méreganyagoktól. A rendszeres edzéssel mindemellett növelhetjük tüdőnk kapacitását, erősíthetjük immunrendszerünket, és a zsírégető hatás miatt megtarthatjuk helyes testsúlyunkat is.

Fontos azonban kiemelni, hogy a szobakerékpározás önmagában még nem elég ahhoz, hogy maximális egészségmegőrző hatást érhessünk el a mindennapokban, ehhez ugyanis a kiegyensúlyozott, hovatovább egészséges táplálkozás is elengedhetetlen lesz, ezáltal étkezzünk egészségesen, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét, miközben csökkentsük a zsír és a szénhidrátok bevitelét ahhoz, hogy legalább megfelelő alapokra tudjuk építeni életmódunkat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása