Testmozgással az egészséges szexuális életért

A potenciagondok egyre többeket érintenek és egyre több kutatás igazolja, hogy a gondok csak tünetei más problémáknak. Fontos ilyen esetben, hogy ne csak a tünetet nézzük, hanem magát az okot szüntessük meg.

A merevedési zavarok hátterében jobbára egészségügyi okok állnak, és vannak olyan életmódbeli tanácsok, melyeket nem csak ilyen esetben érdemes megfogadni.

Akik szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek, akik túlsúlyosak, egészségtelenül táplálkoznak, dohányoznak, alkoholisták, nagyobb eséllyel szenvednek a potenciagondoktól. Sok esetben pár alapvető életmódbeli változtatás megoldja a problémát és a végeredményt nem csak az egészséges, aktív szexuális élet lesz, hanem az egészségesebb, hosszabb, boldogabb élet.

Fizikai aktivitás

A testmozgás szerepe megkérdőjelezhetetlen. A healthline.com összeállításából kiderül, hogy a fizikai aktivitás segíthet a merevedési zavarokban, javíthat a tüneteken. Különösen akkor igaz ez,k ha a zavarok hátterében az elhízás, inaktivitás, a szív- és érrendszeri betegségek állnak. A stresszt is csökkenti a rendszeres testmozgás, így akinek ez áll a háttérben, érdemes annak is elkezdenie a rendszeres testmozgást.

Egy 2018-as kutatás megállapította, hogy a mérsékleten intenzív aerob testmozgás, amit napi 40 percen át végeztek, heti négyszer hat hónapon át, segített csökkenteni a merevedési zavar. A mozgás olyan gyakorlatokból állt, mint a futás, a dinamikus séta, az úszás vagy épp a síelés. A fizikai aktivitás javítja ugyanis az erek egészségét, csökkenti a stresszt és növeli a tesztoszteronszintet, ami mind segíthet merevedési zavarok esetén.

Minőségi alvás

A testmozgás mellett az alvásnak, az alvás minőségének és mennyiségének is nagyon fontos szerepe van az általános egészség szempontjából és az alvás rossz minősége szintén hozzájárulhat a merevedési zavarok kialakulásához. Ezt már egy 2017-es kutatás eredménye bizonyítja, ekkor éjszakai műszakban dolgozó férfiakat vizsgáltak meg, a rossz alvásminőség és a merevedési zavar között pedig egyértelmű kapcsolatot mutattak ki. Hogy miért? Mert az elégtelen alvás csökkentheti a tesztoszteronszintet, a tartós alváshiány pedig összefüggésbe hozható más kockázati tényezőkkel, mint a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása