Testmozgással a potenciazavarok ellen

Egy párkapcsolat harmóniájára igencsak rá tudja nyomni a bélyegét a potenciazavar, a merevedési gondok, a libidó csökkenése. Amikor valaki ilyen típusú problémával szembesül párkapcsolatában, sokszor nem is tudja, hogy mitévő legyen.

Kell-e erről beszélni vagy inkább csak még jobban csökken a másik önbecsülése, ha még szóba is hozzuk ezt az igencsak kellemetlen témát? Mikortól számít egy párkapcsolatban cikinek erről beszélni, meddig próbáljunk meg tudomást sem venni róla? Vagy egyből irány az orvos? Vajon csak a merevedési zavarral küzdő fél érzi magát rosszul a kialakult helyzet miatt, vagy esetleg a másik fél is, aki magát hibáztatja a kialakuló zavarok miatt? A potenciagondoknak számos lelki vetülete is van, melyek mind fontosak a megértésben és a gyógyulásban is.

A gyógyulás nem egy pillanat alatt történik meg. Aki potenciagondokkal küzd, érdemes előbb megvizsgálnia a saját életét, hogy egészségesen táplálkozik-e, sportol-e rendszeresen, kerüli-e a stresszt. Ha a rossz dolgokat kiküszöböljük, akkor bizony nagy eséllyel a potencia is növekedni fog.

Sport és egészséges táplálkozás

Egy párkapcsolatnak egyébként is jót tesz, ha annak tagjai külön-külön is egészségesek, fittek, boldogak. Ne tegyük ezt más kezébe, mozogjunk rendszeresen. A dimedic.eu ajánlása szerint kiváló lehetőség a sport arra is, hogy erősítsük magát a párkapcsolatot. Együtt edzeni élvezetes mindkét fél számára, ennek pedig nem csak fizikai, hanem pszichológiai előnyei is vannak.

Azt már sokan bebizonyították, hogy a testmozgás pozitív hatással van a potenciára, hisz erősíti a szív- és érrendszert, fokozza az állóképességet, növeli a vitalitást, serkenti a tesztoszteron, azaz a potenciáért felelős nemi hormon termelését, aminek szintje meghatározza a szexuális vágyat. A mozgás ezen kívül javítja a vérkeringést a medence területén, ami fokozza az erekciót.

Azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a merevedési zavarok hatékony kezelésének kulcsa az egyensúly és a mértékletesség, tehát a túlzott kimerítő fizikai megterheléstől óvakodni kell, hisz ez kimerültséghez vezethet. Mindent az egyén szemszögéből kell megközelíteni és fontos a rendszeresség is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása