Egy jó edzés elengedhetetlen kellékei

A fizikai aktivitás életkortól függetlenül a rendszeres testmozgással függ össze. Egy edzés a megfelelő lazítás és a szükséges kellékek nélkül komoly sérülésekbe is torkolhat. Ezzel könnyen elveszíthetjük kedvünket a sportos élettől.

Egy minőségi cipő, dressz, védőeszköz beszerzése minden bizonnyal az egyik legfontosabb lépése a sportos életmód elkezdésének. Minden testmozgást megfelelő nyújtással, bemelegítéssel kezdjünk!

Ezek a legkomolyabb sport háttérrel rendelkező emberek első tanácsai. Először is gondolatban kell ráhangolódni az előttünk álló, izzasztó percekre, vagy órákra. Ezután jöhet a melegítési folyamat, amiket apró szökdelésekkel érhetünk el. Minden bemelegítés akkor a jó, ha már ekkor érezzük a test átforrósodását, izzadást. Ezután nyújtásokkal, nyak, derék és csípőkörzésekkel hozzuk életre az ellustult izmainkat. Hideg, téli időben ez a mozdulatsor mindenképp legyen hosszabb ideig tartó. Nem csak a sport utáni, hanem az edzés előtti hideg-meleg váltakozó zuhany segíti az izmainkat felkészülni a megpróbáltatásokra.

Elengedhetetlen kellékek a sportoláshoz

Ne sajnáljuk a pénzt a minőségi eszközökkel felszerelt tornaklubok tagsági díjára, hiszen ezekben a termekben nagyobb figyelmet kaphatunk mint a kisebb zugokban kialakított, olcsó kategóriájú helyeken. Az ilyen centrumok talaja mindig tiszta, csúszásmentes, ami megóv minket a balesetektől.

A megkérdezett sportolók mindegyike a megfelelő cipő és ruha mellett megemlítette a saját kényelmüket szolgáló eszközöket, kütyüket. Ilyen egy minőségi fülhallgató. A zene az összes embert segíti kikapcsolni, koncentrálni. Egy silány fülhallgató viszont csak kellemetlen perceket tud okozni nekünk, hiszen a kábel összecsavarodik, a dugós rész nem szorul a fülkagylóba.

Ezek a dühítő apróságok még egy komoly sportolót is frusztrálnak, koncentrációjukat csökkenheti. Ezek mellett igen fontos szerepet kapnak az okosórák, amelyekkel egy folyamatos szívverés-mérés elérhető. Komolyabb edzések során a pulzus szám követése elengedhetetlen feladat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása