Férfi edzésterv otthonra

Sportolni jó. Ezzel az egyszerű mondattal akartam indítani a cikket, hiszen ezt mindenkinek tudnia kell. A gyerekek imádnak futkározni, szórakozni, játszani, le se lehet őket fogni, olyan intenzívek. A mozgás örömét már gyerekként megízleljük, ha tehetjük, ne mulasszunk el semmilyen alkalmat erre a kikapcsolódásra.

Aki nem tud valamilyen oknál fogva edzőterembe járni, itt egy jó kis otthoni edzésterv, férfiaknak. Javasolt heti háromszor csinálni.

Ezt a gyakorlatot érdemes egy perces szünetekkel végezni. Összességében 14 otthon végezhető gyakorlat lesz. Az 1-2 gyakorlatot felváltva 3-3 alkalommal, a 3-4 szintén felváltva 3-3-szor, az 5. gyakorlatot 2-szer végezzük.

Gyakorlatok

Férfi edzésterv otthonra

Férfi edzésterv otthonra

Első:jobb lábunkat hátrafelé helyezzük egy székre, közben a törzsünk maradjon függőleges, a bal lábunkat hajlítsuk be, legyen párhuzamos a talajjal. Várjunk kicsit, majd csináljuk meg ugyanezt 15 alkalommal, majd cseréljünk lábat, és ahogyan az elején írtam 3 alkalom legyen lábanként felváltva.

Második: vegyünk fel egy fekvőtámasz pozíciót. Tegyük fel magasra lábainkat, kezünket jól közel tegyük magunkhoz, úgy hogy törzsünk szinte függőleges legyen. Ebben a pozitúrában csináljunk 10 karhajlítást. Akkor jó a gyakorlat, ha teljesen lemegyünk a földig, majd utána teljesen kinyújtjuk a karunkat.

Harmadik: álljunk egyik lábunkra, míg a másikat hajlítsuk magunk mögé, tegyük előre kezeinket és ereszkedjünk le. Ezt csináljuk meg 15 alkalommal egyik lábunkra, ha megvan, akkor utána a másikra.

Negyedik: fekvőtámasz közben, mikor kitoljuk magunkat, emeljük fel egyik karunk és fordítsuk el a csípőnket és felső testünket oldalra, amennyire tudjuk. Aztán mehetünk vissza. Ezt felváltva ismételjük meg karonként 15 alkalommal.

Ötödik: egy könnyűnek tűnő gyakorlatot nem is olyan könnyű kivitelezni, mint ahogyan látszik. Vegyünk fel fekvőtámasz pozíciót, de az alkarok a földön legyenek. Maradjunk így egy percig, és ismételjük meg kétszer.

Ezzel az edzéssel jó alapokat teremthetünk magunknak, de azoknak is jó, akik nem tudnak eljárni konditerembe, mert minden izmot megmozgat és nem túl nehezek, mégis jó erőt adnak. Idővel, ha bírjuk lehet fokozni több ismétléssel, nagyobb szériaszámmal, heti 5 nap edzéssel.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása