Milyen elvárásaink lehetnek egy TV tartó fali konzoltól?

Egy TV tartó fali konzol kapcsán talán nem az az első gondolatunk, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie, ugyanakkor érdemes még a boltba való elindulás, esetleg a megrendelés előtt tisztázni magunkkal elvárásainkat, hiszen egy ilyen konzol nem csak arra szolgál, hogy rögzítse a televíziót a falra.

Amennyiben igazán különleges elvárásaink lennének, akkor itt az idő például elfelejteni a hagyományos tartószerkezeteket, és megismerkedni a pneumatikus TV tartó fali konzolokkal, amelyek már képesek nem csak felfogatni a tévét a megfelelő helyre, hanem szükség esetén előre- és oldalra is billenthetik a tévét, sőt mi több, emelni és süllyeszteni is képesek a készüléket.

Alapvető elvárások

A pneumatikus konzolok általában arra képesek, hogy előre 1-2, hátrafele pedig akár 15 százalékkal is megdönthessék a televíziót, ami rendkívül kedvező megoldás, hiszen senki sem tudja elsőre pontosan meghatározni, hogy a tévé vajon milyen magasságban nyújtja a legjobb élményt. A mai lapos tévék esetében ugyanis fontos a látási szög meghatározása, amit a fallal párhuzamosan felszerelve csak és kizárólag akkor érhetünk el, amennyiben egy szinten tudunk rátekinteni a készülékre. Egy pneumatikus konzollal azonban a felszerelés után szabadon mozgathatjuk a készüléket, ezáltal a lehető legjobbat hozhatjuk ki a helyzetből, vagyis olyan dőlési szögben szerelhetjük fel a készüléket, ahogyan számunkra a legkényelmesebb. Ha sarokba szeretnénk tévét tenni, akkor fontos szempont még a tartó vásárlásra kapcsán, hogy a tévét tartó elem legalább 180 fokban forgatható legyen

Milyen elvárásaink lehetnek egy TV tartó fali konzoltól?

Milyen elvárásaink lehetnek egy TV tartó fali konzoltól?

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy miért is van szükségünk nekünk egy olyan fali konzolra, ami képes a tévé emelésére vagy süllyesztésére, akkor érdemes kiemelni, hogy az egész család egyik legkedveltebb szórakoztató szerkezetéről beszélünk, aminek ezáltal különféle korcsoportokat kell kielégítenie. Ehhez hozzátartozik, hogy mindenki a lehető legmegfelelőbb szögben tekinthessen rá a készülékre, ami az okostévék korában még fontosabb, hiszen ma már rengeteg ezen keresztül interneteznek és futtatnak különféle alkalmazásokat. Ezáltal például közelről, a nappali kanapéjából nézve bizonyára tökéletes az 50-60 centiméteres magasság, de amennyiben a konyhából is szeretnénk nézni, akkor már sokkal jobb lenne egy kicsit magasabban elhelyezni a készüléket.

Amire figyeljünk a választásnál

A pneumatikus TV tartó fali konzoloknak sokkal nagyobb terhelést kell kibírniuk, mint egy átlagos, szimplán a falra szerelt tartónak, ezáltal rendkívül fontos odafigyelni arra, hogy ne egy olcsó, akár kézzel is elhajlítható darabot vásároljunk magunknak. Ilyen esetben ugyanis a konzol könnyedén leszakadhat, és egy 100-200 ezer forintos televízió esetében az igencsak nagy kárt tud okozni. Ügyeljünk tehát a megfelelően masszív anyagra, illetve arra, hogy a konzolt legalább 4-6 vastag, hosszú csavar rögzítse a falba, ahonnan így biztosan nem tud majd kiszakadni.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása